lördag 13 augusti 2011

Grekisk paj

Der här är min favorit paj! Jag tror man kan kalla den för grekisk inspirerad paj för den innehåller fetaost och soltorkade tomater. Du kan såklart fylla den med vad du vill eller det du har hemma. Jag toppar pajen med basilika och rödlök innan servering för då får pajen en sån fin färg! Rödlöken blandar jag med olivolja och honung för att den ska få en mildare smak. Jag brukar servera den här pajen med sallad.

Du behöver:
Pajdeg

125 g smör
3 dl vetemjöl
4 msk vatten

Äggstanning
3 ägg
3 dl mjölk
Svartpeppar

Fyllning (du tar så mycket du vill av fyllningen)
Fetaost
Tomater
Purjolök
Soltorkade tomater
Skinka

Toppingen:
Basilika
Finskuren rödlök
Honung
Olivolja
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Blanda ingredienserna till pajdegen. Låt stå kallt i 15 minuter. Tryck ut pajdegen i en ugnsfast form och låt stå kallt i ytterligare 15 min. Nagga pajen och grädda i ugnen på 200 g i 15 minuter.
Förbered fyllningen.
Gör äggstanningen genom att blanda ägg, mjölk och svartpeppar.
Fyll pajen med fyllningen och häll tillsist över äggstanningen.
Grädda i 200 g i ca 30 minuter eller tills äggstanningen har "stannat".
Skär rödlöken i tunna skivor och blanda den med olja, honung, salt och peppar. Toppa pajen med rödlöken och basilikan.

1 kommentar:

  1. Mmmm, det där såg gott ut. Vad kul att du lägger ut dina favoritrecept!

    SvaraRadera